Alla inlägg under mars 2012

Av carriecarrie - 6 mars 2012 07:37

Det var lite jobbigt imorse då Alexander bestämde sig för att gå upp och busa klockan 5, Chila blev väldigt glad då han kom in. Med tanke på att hon är helt ny så har hon varit väldigt lugn, hon har kissat inne 2 gånger och bajsat en gång. Men det får man väl ta då hon blir lite stressad av allt kaos som är runt omkring i den här familjen, självklart var ju Alexander tvungen att vara på sitt värsta humör den här morgonen. Men samtidigt tänker jag att det kan vara bra om hon får vara med om när det är som stökigast här hemma för så mycket värre än vad det var imorse kan det nog knappast bli. Chila fick följa med och lämna Alexander på dagis, när vi lämnade henne utanför så satt hon där helt lung och väntade på oss. Nu ska jag äta frukost innan jag går en runda med Tarzan och Chila i kylan, vars tog värmen vägen?. Det blir att klä på sig långkalsingar idag också innan man promenerar iväg. Chila fick Rambos gamla leksak när hon kom hit, en stor skiftnyckel, hon älskar den. Just nu ligger hon bakom mig och tuggar på den. Chila har verkligen en av och påknapp verkar det som, lika snabbt som hon blir vild så blir hon lugn. Nyss busade hon med Sky, nu ligger hon helt lugnt bakom mig. Jag ska köpa en biabädd till henne sen, för madrasserna som hon ligger på nu är ju helt förstörda, tyvärr.


Rosita kommer och hämtar Tarzan idag, trååkigt men nu har jag ju min egen hund så nu blir det inte fullt så tomt när Tarzan far, men Tarzan är ju alltid Tarzan. Han kommer tillbaks snart igen som tur är och under dom dagar som han inte är här kommer jag att ha fullt upp med att träna Chila. Hon är verkligen jätteduktig, innan vi gick till dagis så fick hon sitta ner och vänta meddans vi andra gick ut, det gick jättebra, så nog kan hon alltid. Hon måste bara varva ner innan hon får gå ut och det verkar som sagt inte vara några problem alls. Men nu ska jag äta frukost och sen ta ut hundarna.


//Ha en bra dag.

Av carriecarrie - 5 mars 2012 22:13

Alltså Chilas uppfödare hade tagit tillbaks henne från en familj som hade misshandlat henne, så jag fick med mig henne hem från uppfödaren. Underbara människor som tar tillbaks hunden om den blir misshandlad. Vi har varit ute på en promenad till nu ikväll, hon gjorde inga behov och är extremt ivrig när hon ska ut, det måste vi absolut träna på. Hon hoppade ju mot dörren och det går jag inte med på. Hon är nyfiken och go och glad, har också upptäckt att hon gillar att kampa om leksaker vilket är roligt, hon tycker också det är roligt att komma tillbaks och ge en dom om man kastar dom åt henne. Nu ska vi gå och lägga oss så det ska bli spännande att se hur första natten blir:


     


Chila har ett väldigt unikt utseende, hennes mamma ser ut som en varg. Jag såg henne bara på bild men oj så vacker hund. Chila är också jättefin, jag är så himla glad för att jag tog henne  . Hon gjorde sig hemmastadd nästan direkt här, hoppas bara att det får fortsätta vara såhär bra. 


//God natt

Av carriecarrie - 5 mars 2012 20:21

Jag hatar djurplågeri nästan lika starkt som jag hatar våld mot barn, dom två sakerna måste vara bland det absolut värsta som finns. Ikväll träffade jag en hund, en hund som har blivit slagen av tidigare ägare, en hund som är väldigt osäker men som fortfarande ser positivt på sitt liv, en hund som går att rädda. Den hunden älskar min son, den hunden vill bara ha kärlek, den hunden förtjänar att bli älskad. Det är en tik, hon är 7 månader och ikväll så fick hon flytta hem till oss. Det kom helt plötsligt och jag vet att jag kommer att få hur många elaka kommentarer som helst. Men ibland får man chanser som man inte hade räknat med att få, kan jag hjälpa en hund att få ett bra liv så tar jag den chansen. Hon heter Chila och är underbar:


 


Den här tiken är min, hon och Sky kommer otroligt bra överens. Den här hunden stannar hos mig, hon ska ingenstans. Den här hunden har jag valt att hjälpa och kan också hjälpa mig när jag har det jobbigt. Människans bästa vän är hunden, det gäller för människan att vara hundens bästa vän också. Jag var nyss ute med henne och Tarzan på en runda, hon drog ganska mycket i kopplet men var otroligt lyhörd när jag sa till henne att sluta. Hon är duktig, jag älskar den här tjejen. Oväntat var det att hon skulle bli min, men hon är varmt välkommen in i familjen. Här blir hon kvar, så nu vet alla det.

Av carriecarrie - 5 mars 2012 14:21

Så har man varit ute på ytterligare en härlig promenad med Tarzan i detta härliga vårväder, det blev  lite varmare när vi hade varit ute och gått en stund. Sen stannade jag hos Erica som bjöd på fika. Då jag var påväg hem träffade jag Michelle som bjöd på lunch på pizzerian, tack för lunchen gumman, det var riktigt trevligt. Och nu är man hemma efter att har varit ute hela dan, jag tänkte ta en jättefin bild på promenaden men märkte då att batteriet var slut i kameran, typiskt, så bilder kommer när jag har laddat batteriet. Om en halvtimme ska jag hämta min son på dagis och sen bara har mysigt med honom. Sen ikväll ska jag fara och hämta Linnea som ska sova här till på onsdag, det var oplanerat hon frågade idag om hon fick det och självklart finns det plats för dig här gumman. Åhh jag vill ut och gå igen, kanske tar jag en liten runda till med vovven innan jag ska hämta min son på dagis, jag skulle kunna gå hur långt som helst känns det som. Men nu ska jag sätta mig i soffan en stund och känna lugnet meddans jag dricker upp mitt kaffe.


//Talk to you later..



Av carriecarrie - 5 mars 2012 07:30

Så är det Måndag, första dagen på lovet kan man säga om man räknar bort hegen. Idag ska jag bara ta det lugnt, sonen är på dagis, jag gjorde bedömningen att han är frisk nog att få gå dit. Själv sitter jag som vanligt här med en kopp kaffe, ska äta lite frukost innan jag ringer till Erica, vi skulle gå stallrundan med hundarna. Igår fick ju Tarzan en extremt lugn vilodag, så nu är han fritt for fight igen gammlingen. Sen måste jag städa, det blir alltid så mycket extra städning då man har haft besök mm. Att vara barnvakt till Jonas gjorde mig ännu mera sugen på att skaffa fler barn, att ha två killar springande i lägenheten var faktiskt riktigt mysigt. Nåja var sak har sin tid.


Det är ganska kallt ute nu, för några dagar sen när jag gick med Madelen hade jag bara västen på mig. Idag blir det jacka och kanske nå långkalsingar då jag är så extremt frusen. Jag hoppas det blir varmare under dagen. Förutom med hundpromenad och städning så ska jag plugga. Som sagt bara för att vi har lov så är vi inte lediga. Skulle också behöva fara till stan och göra några ärenden, får väl se vad man hinner med.


Ni vet om att jag pratade om att jag skulle böjra träna, jag kan ärligt säga att jag har fuskat och börjat redan. Promenaderna gör ju sitt + att jag har användt magbältet några dar nu, det har redan gett resultat. Jag mår såååå mycket bättre tack vare alla långa promenader som man gör med hunden mm. Nu vill Rosita hämta Tarzan imorgon, det kommer att bli såååå tomt utan honom, men jag får glädja mig över tanken på att han snart kommer tillbaka. Det är tur man har sin crosstrainer så man kan träna på den meddans hunden är borta. Jag vill så hemskt gärna skaffa en hund, jag vet inte hur länge jag klarar mig utan. Hunden är ju så mycket mer än bara ens bästa vän, tack vare hunden kommer jag ut varje dag mm. Jag vill, jag vill, jag vill. Men då kommer förnuftet som säger att jag inte borde skaffa någon egen hund idag, åhhh why???. Det är tur man har något förstånd ibland, stackars hund om jag skaffar en nu och den måste flytta inom några månader, det är ju inte därför man skaffar djur. Sen så har jag ju Sky, henne får man ju inte glömma. Nåja jag ska verkligen inte klaga, jag är ju så grymt tacksam som har världens finaste katt  .

Av carriecarrie - 4 mars 2012 21:41

Ber om ursäkt för att jag inte skrev nått igår, jag hade helt enkelt fullt upp. Först var det ju en härlig promenad med Madelen och hundarna, dessa promenader är ju så härliga speciellt nu när det är så varmt ute, den enda nackdelen nu är att det är is och halt överallt.


   


Jag älskar schäfrar, Wox  .


Sen på kvällen, det här är alltså lördag, hursomhelst så på kvällen så ringde Linnea och frågade om jag ville vara barnvakt åt Jonas över natten då hon skulle iväg och träffa en kompis. Men självklart vill jag ju det, Jonas är ju så otroligt underbar. Så han kom runt 19 igårkväll och blev kvar här till runt 15 idag. Nästan direkt när han kom så ville barnen bada, sen var dom vakna en liten stund innan dom båda ville hoppa i säng. Alexander låg i min säng, jag och Jonas sov i Alexanders säng. Det lär jag inte göra om på länge för Jonas är ju precis som Alexander, han bökar runt och tar plats så jag hade väldigt svårt att sova inatt. Men allting går, runt 06:30 väckte Jonas mig och sen var det full fart på båda barnen till klockan var runt 15.


         


Lite bilder på barnen när dom såg på film och käkade piggelin i soffan tidigare idag. Mina underbara sötnosar, Jonas är Alexander bonusbror, älskade barn båda två  . Nu ska jag ta ut hunden och sen hoppa i säng efter denna hektiska men underbara helg. Jag hoppas Madelen vill gå med hundarna imorgon, det har inte blivit någon promenad med dom idag. 



Av carriecarrie - 2 mars 2012 16:53

Jaa då har man sportlov i en vecka frammåt, för mig gör det ingen större skillnad då jag har varit hemma så mycket endå sista tiden. Och för er som tror att vi bara är lediga på lovet så kan jag säga att så är inte fallet, nejdå vi fick med oss ett helt gäng med läxor. Men det hinner man ju med utan några som helst problem, så lite skönt är det faktiskt med lov då man nu har en hel vecka på sig att hinna göra läxorna som vi har, annars ska man ju göra dom på en dag så jag får medge att det är lite friare och mer tid på lovet. Jag har inga större planer för detta lov, om min son blir helt frisk så ska jag fara och bada med han i Piteå någon dag hade jag tänkt, sen kanske ta med mig han och pulkan och fara till nån backe, jamen typ som en heldag i Malå eller bygdsiljum te.x Annars ska vi nog bara vara hemma. Rossan är ju sjuk så jag vet ju inte exakt hur länge jag ska ha Tarzan men han blir kvar här i helgen åtminstone. Då jag är barnledig nu till imorgon så står städning som en hög prioritet på min lista, ska även passa på att plugga en del så man får det gjort. Men först nu ska jag ta en promenad med vovven, det blev tyvärr inget med Madelen idag då jag var tvungen att göra en del ärenden på stan idag mm. Men vi ska gå med hundarna imorgon, idag får dom en paus vilket kan vara bra för dom.


Har kommit på att jag behöver storhandla, har också kommit på att jag inte har några pegnar, BIG PROBLEM!! Nåja inte mycket att göra, jag ska försöka få låna lite pegnar av farsan, fy jag hatar att låna pegnar, det finns nästan inget värre. Men what to do? jag får låna till det absolut nödvändigaste helt enkelt. Vi måste ju överleva jag och sonen. Alexander går ju på dagis nu under sportlovsveckan så jag har all tid i världen att plugga mm. Men om det blir Piteå och Malå eller nått så ska jag ge honom ledigt en eller två dagar. Nåja nu ska hunden ut...


 

Av carriecarrie - 2 mars 2012 10:31

Det har varit en lugn morgon här i Skellefteå för min familj. Vi har varit inne, sett lite på tv, snabbrastat hunden mm. Jag mår trots min förkylning som nu håller på att ge med sig väldigt bra. Tarzan är underbar, pojken är understimulerad pga att han bara har varit inne nu några dagar så idag ska han få komma ut en liten stund. Han har fortfarande lite feber till och från men är så otroligt pigg, han är dock hes. Just nu sover han och jag ska ta det lungt en liten stund till innan jag ska fara iväg och tanka bilen, Alexander ska få följa med då för han tycker det är så himla roligt att få följa med på sånt. Sen ska jag lämna honom hos hans mormor och morfar där han ska få stanna till imorgon och sen drar jag iväg till skolan. Efter skolan blir det den efterlängtade promenaden med Madelen och hundarna YES  . Måste städa också, lägenheten ser ut som ett bombnedslag eller ett minfält, trampar du på en mina så exploderar det ännu mer och kaoset blir värre än vad det var för 5 minuter sen typ. Alexander har redan utlöst ett antal minor och fler blir det väl innan vi kommer iväg. Men what ever!!!. Det är bara att städa och för er som undrar så får han minnsan ta och hjälpa till, ibland tycker han det är roligt och ibland totalvägrar han. Då han vägrar brukar jag låta det ligga kvar och vänta ut honom, jag frågar honom några gånger om han ska komma och ta upp det, gör han det inte så får det ligga kvar på golvet en stund till. Det brukar fungera för efter ett tag så går han dit och städar efter sig. Det är min favoritmetod för då slipper jag bråka med honom, han vet ju mycket väl att han måste städa efter sig, speciellt om han har slängt saker på golvet i ren trots.


//Ha en underbar dag, det tänker jag ha...

Carrie och Alexander

 
 
 

 

 

 


       

   

 

 

Carrie kallas jag, jag är 28 år och bor ensam med min son Alexander på 2 och ett halvt år och mina hundar Akila och Chila.

 

I min blogg skriver jag om våran vardag som kan vara både händelserik och intensiv men också väldigt lugn.

 

Alexander är min son, han kom till världen den 4 juni 2009 kockan 05:45 med ett skrik som verkligen talade om för alla att han var här. Han vägde då 3030 gram och var 49 cm lång. Ett minne för livet.

 

Häng med oss i vårat liv, jag lever med tanken att man ska försöka njuta av sitt liv och leva i nuet, för ingen vet hur morgondagen ser ut.

 

Ha en trevlig lässtund.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards